Noutăţi

Busola şi Subliminal Damage în Rocknrolla din Iaşi

Busola şi Subliminal Damage aşteaptă pe 10 noiembrie în Rocknrolla din Iaşi pentru un nou concert cu sonorităţi deosebite.

busola

Un proiect relativ recent, BUSOLA este o trupă de stoner metal, formată în Chișinău din artiști cu experiență vastă, care au activat și activează în diverse proiecte importante:
Octav Casian (ex-Accident/Axident, ex-Inaera, ex-Tons Of Powder, ex-Mosh Guerrilla, Tötal Harmönic Distörtion); Vovk Meseaț (ex-Think Twice, ex-Till The Last Drop, Syndromes); Evgeny Gore (ex-Splash, ex-Chordewa, ex-Aeon Of Death, ex-Eden); și Serghei Petrenco (ex-Offertorium, ex-Alter Ego, ex-Chordewa, ex-Seas On The Moon, ex-Dakon, ex-Shock Band, ex-Nameless Being, ex-African Roots Project, ex-Aeon Of Death, ex-Ujeutro, ex-Neuromist, ex-Lego Deconstructor, Cuibul).
În ianuarie 2016 BUSOLA a început lucrul pentru EP-ul de debut, întitulat “Spiritual Row”, în numai o lună materialul fiind gata. Recent, BUSOLA a reînregistrat integral acel EP, adăugând și piese mai noi. Astfel, foarte curând, materialul de pe „Spiritual Row” va fi scos pe piață în formă de LP, care va include 7 compoziții proprii și un cover pe Kyuss (Green Machine).
Tematica pieselor trupei este proverbială, iar materialul muzical cuprinde genuri, precum stoner metal, desert rock, blues, sludge și doom metal. Principala influență muzicală este Black Sabbath.
În martie/aprilie 2016, BUSOLA a participat cu succes la concursul Ostring – The Battle for OST, câștigând semifinala regională și clasându-se pe locul trei în finala internațională a competiției.

Trupa Subliminal Damage din Iași (Romania) a luat naștere din dorința comună a lui Vlad Borcan (chitară și voce), Mircea Ciocoiu (bas) și Cosmin Isar (tobe) de a crea peisaje prin muzică și versuri.
Fiind influențată de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God și Animals as Leaders, Subliminal Damage s-a îndreptat spre un stil de metal progresiv, având ca scop opoziția față de religie în orice formă a ei, ridiculizarea manipulării și contestarea autorității.
Membrii trupei nu sunt străini scenei, Vlad activând și în Opis Band (trupa de evenimente a Operei Iași), Mircea fiind fost membru Aproape Verde (alternative), Cosmin fiind membru activ Open Fire (death metal), fost membru Rug (black metal) și Blues Warriors (blues-rock), toți trei activând inițial în Almost in Range (heavy-thrash).
Muzica creată de Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv, piesele fiind consistente în schimbări de ritm, nu mai scurte de 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realității cele mai des întâlnite și mai puternic promovate precum: viața ta este consumul; ești în regula dacă nu ieși din tipare; muncești pentru tine nu pentru noi și religia îți dicteaza conduita.
Fiecare membru are contribuția sa în trupă, muzica și versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...