Noutăţi

Busola şi Subliminal Damage live în Chişinău

Busola şi Subliminal Damage vor susţine un concert în The Albion în Chişinău pe 6 noiembrie.

busola

Trupa de stoner metal BUSOLA a fost înființată în noiembrie 2015, în Chișinău (Moldova).
Componența formației: Octav Casian (voce), Vovk Meseaț (chitară), Evgeny Gore (bas) și Serghei Petrenco (tobe).
Fiecare membru are o vastă experiență muzicală în diverse formații: Octav Casian (ex-Accident/Axident, ex-Inaera, ex-Tons Of Powder, ex-Mosh Guerrilla, Tötal Harmönic Distörtion); Vovk Meseaț (ex-Think Twice, ex-Till The Last Drop, Syndromes); Evgeny Gore (ex-Splash, ex-Chordewa, ex-Aeon Of Death, ex-Eden); și Serghei Petrenco (ex-Offertorium, ex-Alter Ego, ex-Chordewa, ex-Seas On The Moon, ex-DAKON, ex-Shock Band, ex-Nameless Being, ex-African Roots Project, ex-Aeon Of Death, ex-Ujeutro, Cuibul, Lego Deconstructor, Neuromist).
În ianuarie 2016, BUSOLA a început să lucreze la EP-ul său de debut, întitulat “Spiritual Row”. Spre sfârșitul lui ferbruarie 2016 lucrarea a fost finisată, având șase piese originale și un cover (piesa „Green Machine” semnată de Kyuss).
Tematica pieselor trupei este proverbial, iar materialul muzical cuprinde genuri, precum stoner metal, desert rock, blues, sludge și doom metal. Principala influență muzicală este Black Sabbath.
În martie/aprilie 2016, BUSOLA a participat cu succes la concursul internațional Ostring – The Battle for OST, câștigând semifinala regională și clasându-se pe locul trei în finala competiției.
Concertul din 6 noiembrie este primul din “Southernovember Tour”, organizat de Cavalleria Events. Acest turneu al trupei BUSOLA va cuprinde orașele Târgu-Mureș, Iași, București, Craiova și Varna.
Mai multe despre BUSOLA găsiți pe www.facebook.com/busolastoner

Trupa Subliminal Damage a luat naștere din dorința comună a lui Vlad Borcan (chitară și voce), Mircea Ciocoiu (bas) și Cosmin Isar (tobe) de a crea peisaje prin muzică și versuri.
Fiind influențată de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God și Animals as Leaders, Subliminal Damage s-a îndreptat spre un stil de metal progresiv, având ca scop opoziția față de religie în orice formă a ei, ridiculizarea manipulării și contestarea autorității.
Membrii trupei nu sunt străini scenei, Vlad activând și în Opis Band (trupa de evenimente a Operei Iași), Mircea fiind fost membru Aproape Verde (alternative), Cosmin fiind membru activ Open Fire (death metal), fost membru Rug (black metal) și Blues Warriors (blues-rock), toți trei activând inițial în Almost in Range (heavy-thrash).
Muzica creată de Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv, piesele fiind consistente în schimbări de ritm, nu mai scurte de 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realității cele mai des întâlnite și mai puternic promovate precum: viața ta este consumul; ești în regula dacă nu ieși din tipare; muncești pentru tine nu pentru noi și religia îți dicteaza conduita.
Fiecare membru are contribuția sa în trupă, muzica și versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia.
Mai multe despre Subliminal Damage găsiți pe
www.facebook.com/SubliminalDamage

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!