Noutăţi

Bumblefoot, warm-up pentru Ziua chitarelor 5

Eveniment organizat de German Quality Entertainment & powered by Ziua Chitarelor.

Chitarist american de renume, producător, actor în filme de groază, fotograf – BUMBLEFOOT –, cel care a făcut parte din Guns N’Roses vreme de 8 ani, va concerta la Bucureşti într-un Warm-Up Party pentru “ZIUA CHITARELOR 5” pe data de 25 septembrie 2017 în club Fabrica din Bucureşti, eveniment ce va pune pe jar atât iubitorii rock-ului şi cât şi pe cei ai chitarei electrice!

• Open doors:: 19.30!
• Concert Bumblefoot: 20.30!

Bilete se pot cumpără la preţul de:

• Acces General – 50 lei ;
În seara evenimentului, la Club Fabrica – 65 lei;
• Bumblefoot’s Friend (sunt bilete VIP, în număr de 25 de bucăţi) – acest bilet include Meet & Greet, prezenţa la Soundcheck şi un CD cu autograf – preţul este de 150 lei ; cele 25 de bilete se găsesc exclusiv pe eventim.ro; detalii despre cum se va proceda pentru Meet & Greet vom avea în luna septembrie.

Biletele pe: eventim.ro, iabilet.ro, bilet.ro, startickets.ro, bilete.ro, blt.ro, myticket.ro.

De asemenea, Ronald Jay „Ron” Blumenthal aka BUMBLEFOOT va sărbători pe 25 septembrie împlinirea vârstei de 48 de ani, astfel show-ul de la Bucureşti se va găsi şi sub semnul unui BIRTHDAY-PARTY!

Şi pentru Bumblefoot va fi pe meleaguri mioritice, artistul american va împuşca mai mulţi iepuri şi va pregăti alte câteva concerte în oraşe diferite.

Urmează în scurt timp anunţăm oraşele unde chitaristul va mai susţine concerte!

DESPRE BUMBLEFOOT

Ronald Jay „Ron” Blumenthal, născut pe 25 September 1969, cunoscut pentru numele de scenă Ron „Bumblefoot” Thal, este un chitarist american, compozitor şi producător.
A fost chitaristul principal în Guns N’Roses, perioada 2006 – 2014, la recomandarea lui Joe satriani în anul 2004, chitaristul Liţei Ford, actualmente fondatorul şi chitaristului supergrupului ART OF ANARCHY, unde îi găsim la voce pe Scott Stapp de la Creed, basistul John Moyer de la Disturbed, primul abum avandul la voce pe regretatul Scott Weiland de la Stone Temple Pilots şi Velvet Revolver.
De la începutul anilor ’90 a lansat multe albume şi un DVD live. A apărut ca artist de renume pe alte albume şi pe numeroase compliatii. În ultimii 20 de ani a lucrat şi cu numeroase trupe şi artişti ca producător, inginer, scriitor, aranjor şi interpret. De asemenea, farte puţini ştiu Bumblefoot compune jingle-uri TV, melodii tematice şi muzica de background.
A adoptat pseudonimul după numele unei infecţii bacteriene la păsări în timp ce o ajuta pe soţia lui înveţe la nişte examene pentru şcoala veterinară. „Soţia mea este medic veterinar. Cu ani în urmă când era studentă, eu o ajutam înveţe. Aşa am aflat de o boală, pe care o fac păsările, este foarte întâlnită la curcani. Această boală se numeşte „bumblefoot” (n.r. – o infecţie bacteriană). Un mod de a trata această boală este aplici pe piciorul afectat crema pentru hemoroizi. Când am auzit acest lucru mi s-a părut atât de ridicol încât am compus o piesă pe care am numit-o „Bumblefoot”. După câţiva ani am semnat un contract cu o casă de discuri şi primul album l-am numit „Bumblefoot” şi fiecare piesă inclusă pe album era numită după o boală de animale. Apoi după câţiva ani mi-am făcut propria casă de discuri, eram cu trupa în turneu… la vremea respectivă muzica era cam frivolă, aveam pe Frank Zappa, aşa am considerat numele „Bumblefoot” se potriveşte perfect pentru trupa mea. Timp de 20 de ani am lansat piese şi albume sub numele trupei mele, „Bumblefoot”, dar de fapt eu centram, eu dădeam cu capul, mingea era la mine, aşa numele trupei a devenit porecla mea. Dar pe scurt: este o boală a animalelor care a devenit o piesă, apoi un album, apoi o trupă şi apoi… s-a transformat înmine”.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...