Noutăţi

Bucium – What If – un nou single de pe albumul tribut Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity

back_to_life_small

S-a lansat un nou single de pe albumul tribut “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”, pentru melodia „What If” interpretată de formaţia Bucium. Un videoclip al acestei melodii poate fi urmărit la linkul de mai jos:

Andi Dumitrescu (Bucium) a declarat: „Cel mai bun prieten nu ţi-l alegi. Se întâmplă de la sine, neforţat, ca un astfel de om ţi între în suflet, fie atât de prezent în viaţa ta, ţi împărtăşească în totalitate pasiunea şi determinarea de a îţi împlini această pasiune. Alex Paşcu a fost prietenul meu cel mai bun. Am fost alături în ultimii trei ani, iar în ultimul an eram nedespărţiţi. El mixa şi înregistra trupa Bucium, eu regizăm şi edităm clipurile GTG. Mantras of War este opera magna a lui Alex, Andrei, Vlad, Mişu & Bogdan, iar noi, ca prieteni apropiaţi, am avut privilegiul fim martori la întreaga naştere a acestui genial album. Atunci când faci un cover, ajungi foarte aproape de sufletul piesei, îi cunoşti în amănunt esenţă, iar un cover GTG este întotdeauna stufos, plin de layere pe care le descoperi treptat. Mantras of War este un album ce îşi descoperă detaliile în zeci de ascultări. Vorbeam cu Paşcu despre piesă What if şi îi sugerăm ar trebui fie al patrulea single de pe disc. Îmi plăcea la nebunie riff-ul de strofă şi melodicitatea refrenului. În primul rând, cei de la GTG erau nişte muzicieni impecabili. În al doilea rând erau nişte oameni extrem de veseli, alături de care nu cred a existat vreo zi fără râsete. A fost o onoare -i cunoaştem, le facem parte din vieţi. Ne-au făcut zilele mai frumoase şi ne-au rămas în inimi pentru totdeauna. Deasupra tuturor celor întâmplate rămâne muzica lor, de care ne putem bucura în continuare şi pe care ar trebui o facem din ce în ce mai cunoscută.”

În data de 28 octombrie a fost lansat albumul Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, album ce conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe româneşti şi străine. Proiectul este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate către membrii şi familiile GTG, precum şi către victimele Colectiv. Acesta poate fi găsit în magazinele Cărtureşti, Humanitas, Muzica, precum şi online pe eMag.ro şi Getmusic.ro (http://smarturl.it/BackToLife-Tribute).

Albumul poate fi deja ascultat sau descărcat în format digital de la acest link: https://UMR.lnk.to/BackToLifePR

Tracklistul complet al albumului este următorul:

01 – Cruadalach (Cehia) – Waking Up
02 – Outbreak (România) – Unusual Suspects
03 – Changing Skins (România) – Vanishing Point
04 – Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania şi Green Carnation) – Horizons
05 – Stonelight feat. Toni Dijmarescu (România) – I Won’t Wait
06 – Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elveţia) – Through It All
07 – Brumă (România) – Between the Tides
08 – Bedårande Barn (Suedia) – Back to Life (acoustic)
09 – Days of Confusion & Viţa de Vie (România) – The Day We Die
10 – News from Nowhere (România) – Shadow Puppets
11 – Wind Rose (Italia) – Atonement
12 – Sequence (Serbia) – Four Minutes of Rage
13 – Matricide (Israel) – Rise From the Fallen
14 – L.O.S.T. (România) – Heed the Call
15 – Bucium (România) – What If
16 – Mindcage Escape (România) – This Life Is Running Out
17 – Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...