Noutăţi

Bucium lansează un nou videoclip

Bucium revine în Expirat pentru a încheia trilogia vizuală a albumului Miorița prin lansarea videoclipului la piesa Zorile.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

„Miorița reprezintă un soi de magnum opus pentru Bucium. Albumul e conceptual și are o istorie lungă (cântecele au început să fie compuse prin 1998) și sinuoasă. Departe de a fi o grămadă de piese scrise în diferite perioade și puse apoi cap la cap, LP-ul Bucium este cât se poate de unitar.
Dincolo de acest caracter organic, Miorița e un album bogat. Abundent. Un album în care poți să te pierzi. Aș fi zis complex, dar acest termen îl asociem de obicei cu rockul progresiv. Or, progresiv Miorița în nici un caz nu este. Mai degrabă epic. Atmosfera e importantă aici, nu experimentarea. ” Gabriel Szünder – Metalfan România.

„Noul album al formației bucureștene Bucium, „Miorița”, este un arc melodic al melancoliei, care are la un capăt tristețea abisală a dorului imposibil de alinat, și la celălalt speranța dulce-amăruie a regăsirii. Între acestea, se desfășoară în toată splendoarea ei, bogăția liricii populare românești. Bucium are harul de a-l duce pe ascultător într-o altă lume, una care seamănă cu cea a basmului, în care acesta devine protagonistul unei aventuri de început, sau de sfârșit de lume. Muzica de pe „Miorița” desprinde de cotidian și transportă într-un vis desfășurat sub bolțile înstelate și plimbătoare ale unui univers cunoscut din povești.” – Alexandra Furnea -Maximum Rock.

Concertul va fi însoțit de proiecții video pe toată durata, iar trupa va avea invitați surpriză.

Joi, 07.04. Open doors: 21:00
Expirat Halele Carol. Sala Compresoarelor
Str. Constantin Istrati 1. https://goo.gl/maps/txYLKnK87o92
Acces: 25 lei – pre-sale / 30 lei – at the door
Bilete disponibile prin iaBilet.ro: https://www.iabilet.ro/site/event/39093/

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!