Cronici concerte

Breathelast și Unflicted în Expirat, (re)lansare Monstrul (15 martie 2017)

Folosisem, cu ceva timp în urmă, cu ocazia unei alte recenzii de concert, o frază prin care menționam că apreciez evenimentul în cauză a fost cu intrare liberă, întocmai ca în cazul concertului BREATHELAST + UNFLICTED din Expirat.

Este drept, la momentul respectiv mi-am supraestimat propria-mi exprimare și am considerat că va fi ușor de înțeles că afirmația respectivă avea o conotație pozitivă, asortată cu opinia mea generală referitoare la acel eveniment.

Să mă asigur, deci, că nu vor mai exista „păreriști” cu jumătate de normă, voi aduce completările necesare și veți înțelege de ce îi apreciez pe artiștii care fac astfel de gesturi caritabile și astfel, sper eu, că nu se vor mai trage concluzii eronate.

De ce apreciez artiștii care cântă fără să ceară bilet de intrare? Pentru că-și rup de la gură, d-aia! Este de apreciat când vezi o trupă care a refăcut un eveniment, la o lună jumătate după primul, fără să-ți mai ceară bani de intrare prin care ar fi putut să-și acopere costurile, efortul și ce mai ține de logistică, doar ca să ai tu o a doua șansă să vii la evenimentul lor. Așadar, aceasta este viziunea mea și motivul pentru care apreciez evenimentele care nu cer bilet la intrare, nu din simplul fapt că ar fi mocangeală, cum s-a tras concluzia cu o altă ocazie.

Un motiv în plus de apreciere pentru Breathelast este că au înțeles contextul de la începutul lunii februarie și că toată agitația socială din perioada respectivă avea ca scop suprimarea monștrilor.

Colac peste pupăză, evenimentul de miercuri seară a fost splendid! Pe scenă au urcat cei de la Unflicted (niciodată Inflicted, da?) și au băgat piese din repertoriul propriu. M-au dus cu gândul la formațiile începutului de mileniu, la un alternative / NU metal. Bine croit și cinstit, e drept, dar care ar merita ceva mai multă atenție la capitolul imaginație.

Pe la 10 și ceva au urcat rechinii pe scenă. După ce am (re)văzut videoclipul – ale cărui versuri le-am fredonat cap coadă, fără să fi realizat că la cât de mult am ascultat piesa le-am învățat pe dinafară – a urmat celălalt deliciu al trupei: Maluri! În primă fază a fost remixul, urmat de varianta electrică. Au mai cântat Sinking Ships, Întuneric, At Your Funeral, Undying și multe altele pe care din păcate memoria nu mă ajută să le trec în revistă.

Pe un ecran mare, în spatele artiștilor, am avut mai multe imagini trippy care s-au pliat perfect cu muzica celor de la Breathelast. Foarte trippy, chiar. Încă nu mi-au ieșit „gheișele” japoneze din minte, gesticulând cu mâinile ca pe urmă să vedem un cadru suprapus cu ceva avioane. Mi-a adus aminte – zic eu, pe bună dreptate – de cel de-al Doilea Război Mondial și bombele nucleare. Pe lângă asta am mai avut și rechini, caracatițe, imagini din videoclipurile trupei, șamd.

În ceea ce privește locația, Expirat-ul deține suficient spațiu; suficient de generos încât să fi găzduit mai multă lume, chiar dacă era vorba despre o seară de miercuri. Lumea a început să se retragă în jurul orei 11 și spre final în fața scenei au rămas doar cei dedicați. Și cei rezistenți.

Și cam atât am avut să vă povestesc. Overall am avut parte de un concert fain într-o zi de miercuri, așa, să ne pregătim de weekend cum trebuie. Mulțumiri trupeților pentru prestație, Dark Side pentru mobilizare și Expirat pentru găzduire!

PS: merchandise-ul celor de la Dark Side este foarte tentant și vă recomand să aruncați și voi o privire.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!