Noutăţi

Breathelast lansează un nou single – „Monstrul”

Breathelast va lansa un nou single, „Monstrul”, în exclusivtate pe Deezer din data de 25 ianuarie, urmat de premieră videoclipului ce se va desfăşura cu ocazia concertului din data de 1 februarie din Club Control.

„Cum ştii o cale aleasă este „bună„?

Trebuie experienţă, frustrare asumată şi explicată, amintiri de toate felurile şi neapărat o direcţie clară pentru care sacrifici timp şi resurse, dar atenţie, fără regrete. Aşa a apărut direcţia de a aborda cântecele Breathelast ŞI în limba română. În momentul în care am simţit ne permitem extravaganţa de a fi noi înşine, fiecare în preajma celuilalt, am început simţim cu totul altfel posibilitatea de a redă în limba română aceleaşi sentimente pe care le aplicăm şi pe posthardcore / metalcore , în varianta „english, my love”. Deşi nu ne vedem renunţând la ceea ce ne-a purtat pe dorul de a cânta, şi anume influenţeledin afară„, ne regăsim în cifrul alfabetului local, în aşa fel încât ne ordonează şi ne face fim mult mai atenţi la ce grăim, cum grăim şi în ce grai muzical fie aşezată inspiraţia, încât răzbată cu intensitatea Breathelast, dar cu punch-ul mesajului focalizat de versurile actuale, în limba română. Cu pretenţia de a suna un pic mai matur, credem exerciţiul serios de a aborda piesele în RO ne transforma în o echipă mai bună şi mai atentă la detalii şi se va revarsă şi în celalalat proces de scriere şi compunere a pieselor, în engleză.

Ideea ce stă în spatele piesei „MONSTRU” este una simplă: suntem o trupa ce activează pe propriile puteri, dar viaţă începe prindă rădăcini în jurul nostru, într-o societate care nu permite dezvoltarea artistică sau promovarea eforturilor, deoarece, sincer, are cu totul alte probleme de evoluţie. În timpul zilei facem parte din cultul imaculat al rigorilor impuse, ascundem demonii nemulţumirii prin gesturi de politeţe şi recunoştinţă forţată sau investită, faţă de oameni care nu preţuiesc omul şi nici poziţia, doar reflexia în oglindă. Odată cu venirea nopţii, nervii încep se destindă şi reintre în altă lume, lumea ascunsă de cea reală (atât de puţin promovată şi de mediatizată, încât pare ascunsă), în care noi ne ocupăm cu ruperea lanţului format de către rutina prin ceea ce punem în muzică: monstrul din fiecare dintre noi. Acel personaj care e nevoit parcurgă o cale ce nu pare fie scrisă pentru el, doar pentru trebuie, realizând sacrificiul cu fiecare simt care recunoaşte prezenţa Monstrului. Alb sau negru, închis sau deschis, rutină sau explozie de trăire, toate sunt monede la schimb pentru trecerea dintr-o lume în alta. Şi ciclul se va repeta la nesfârşit, până când Omul sau Monstrul va câştiga. Dar care este unul şi care este celălalt? Fiecare dintre noi va trebui aleagă pentru el.

Pentru această experienţă nouă, am ales colaborăm cu Vladimir Ivanov (Pinholes / BlueCat Studio / LINK: https://www.facebook.com/bluecatstudiobucuresti/), având experienţa unor live-uri foarte reuşite din trecutul formaţiei. Cumva, acest aspect al înregistrării cu un iz de live ne-a încântat şi ne-a sudat pe varianta Breathelast în română, mai bine. Zis şi făcut. Astfel, am petrecut două zile incredibile la Real Sound And Vision Studio (https://www.facebook.com/REAL-SOUND-and-Vision-550042855072673/), cu Vlad ca inginer de sunet şi sfătuitor.

Breathelast || MONSTRUL || Official Promo Video
https://youtu.be/0-7B6mmZdDo

De partea video, atât pentru promo-ul acustic cât şi pentru videoclipul oficial, s-a ocupat Anya Dimitrov (BlueCat Studio). A urmat aventură cu filmatul clipului, în mai multe episoade, centrate în jurul facţiunilor principale din formaţie care ne domină vieţile: Mihai cu maşina şi nervii lui, alergând fantomatic prin oraş, încercând rezolve lucruri deşi nimic nu se rezolvă niciodată, Ionuţ şi Vali la birou, cu platoşele oficiale pe ei, lucrând pentru sistem şi Adrian şi Herman, omniprezenţi la scenă, preocupânduse cu problemele tuturor, dar niciodată cu ale lor. La final, Fabrica ne-a găzduit ca pe una din formaţiile ei adoptive, pentru o sesiune video friguroasă, dar foarte animată (unde ne-a ajutat şi OLDBOYSTUDIO cu lumini, mulţumim!), unde am concluzionat „MONSTRUL”, pe video.

Cu ajutorul Universal Music România, ce ne-au rămas aproape, vom lansa MONSTRUL deoarece este una din piesele în care am investit atât o variantă de drum nou, cât şi foarte multă încredere şi simţământ aceasta este încă o cale bună pentru noi, ca formaţie. Mulţumim tuturor celor implicaţi şi celor care văd ceva bun şi interesant în alegerile noastre muzicale, ne bucurăm existăm prin prelungirea acestei trăiri artistice, până la simţurile voastre. Va dorim hrăniţi MONSTRUL, aveţi puterea şi determinarea de a-l ţine aproape, dar găsiţi şi pe voi înşivă, când ziua pică şi noaptea se lasă peste podul dintre dorinţele voastre.„

Lansarea MONSTRUL în exclusivitate pe DEEZER via Universal Music România: 25 ianuarie.
Lansarea oficială pe video se intampa pe 1 februare / Club Control / Event: https://www.facebook.com/events/180239815786345/

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!