Noutăţi

Blodiga Skald [IT] și Aether [PL] cântă la Timișoara în cadrul Turneului românesc de Folk-Metal

Sâmbătă, 19 mai 2018, de la ora 19.00, Club Manufactura aduce pe scena timișoreană turneul românesc „Ruhn in Fire” al trupei italiane de folk-metal Blodiga Skald împreună cu trupa melodic-death/folk Aether din Polonia! În deschidere vor cânta tinerii de la No Snap din Baia Mare, care combină stiluri diferite de folk, metal și blues.

https://www.facebook.com/events/220048841900220/

Blodiga Skald a luat naștere în 2014 în Roma din inițiativa toboșarului Nicola Petrica și a chitaristului Daniele Foderaro. După scurt timp s-au alăturat la fluier și voce Anton Caleniuc, la clape și acordeon Ludovica Faraoni, la bass Emanuele Viali și la vioară Vittoria Nagni. Ideea proiectului este alăturarea sunetului de metal modern cu sunetul de folk. După câteva concerte trupa a lansat primul EP numit „Tefaccioseccomerda” în noiembrie 2015, care a avut un succes destul de mare și datorită coverului după piesa Madonnei „La Isla Bonita” lansat împreună cu un videoclip ironic. În 26 iulie 2017 a fost lansat „Ruhn”, primul album oficial al trupei.

În vara lui 2017, Blodiga Skald a câștigat concursul din cadrul Festivalului Zaiet (IT) unde a cântat alături de Lacuna Coil. Mai târziu în 18-26 iulie 2017 trupa a avut un turneu prin România și Bulgaria. A mai cântat și la Transilvania Celtic Fest (RO), Fjallstein Viking Fest(IT), In Da Wood Fest (MO) cu Jinjer și Infected Rain și Folk&Metal Fest (RO) cu Arkona și Cruachan.

 

Formată în 2015, Aether este o trupă de melodic death/folk metal din Łódź, Polonia. După lansarea primului lor EP „Tale of Fire” în septembrie 2016, trupa s-a bucurat de un feedback neașteptat de bun atât din partea criticilor și revistelor cât și din partea fanilor. Trupa a concertat deja în toată Polonia împreună cu trupe ca Percival Schuttenbach și au început să își facă apariția și în alte țări la festivaluri precum Celtic Transilvania din România. Aether are deja pregătit un turneu pentru 2018, acesta incluzând una dintre cele mai mari reușite de până acum, și anume să cânte iar la Celtic Transilvania de data aceasta făcând parte din trupele cap de afiș. În afară de concertele susținute live, momentan trupa pregătește material pentru albumul lor de debut.

Intrare 20 LEI

RSVP: 0722 892 356

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...