Noutăţi

BLAZZAJ – Lansare New Single, alături de Loungerie II & The Rank and Fashion

blazzaj

Ne-adunăm să ne cânte, să ne-ncânte pe 9 aprilie în fabrica!

Fondată în 1996 în Timișoara, la inițiativa lui Eddie Neumann și Florin Barbu, purtând inițial numele de „ FunkinLeFree”, “Blazzaj” se impune printr-un sound complex, plin de energie, culoare și originalitate.
Versurile încărcate de mesaj sunt sugerate – chiar și înaintea unei audiții- de numele trupei provenit din combinația cuvintelor ‘blazare’ și ‘jazz’, folosit însă invers, adică ‘zzaj’. Citit de la coada la cap, nu e altceva decât ‘jazzalb’.

Actualii membri, Tavi Horvath (voce), Vali Potra (tobe), Petrică Ionutescu (trompeta), Utu Pascu (chitara-bas), Horia Crisovan (chitara) și Lucian Nagy (saxofon), deși implicați de-a lungul timpului și în alte proiecte muzicale individuale, și-au conturat o amprentă muzicală bine definita în zona muzicală de Funk/ Fusion/ Nu-Jazz.

www.facebook.com/Blazzaj
https://soundcloud.com/blazzaj

***

The Rank & Fashion („înalta societate”) este o trupă care a apărut în underground-ul bucureştean în aprilie 2013, iniţial ca un duo, Vlad Duţă (producător, multi-instrumentist, DJ) şi Sandu Ştefan (solist vocal) şi care în doar trei luni a pus cap la cap suficient material pentru a îşi susţine debutul pe scena clubului Panic! din Bucureşti. Au urmat multe ore de studio, şi o schimbare de componenţă, la sfârşitul anului 2014, prin sosirea a doi noi membri noi: Silviu Mihai Groaza (trompetist) şi Eusebiu Andrei (toboşar). De atunci au luat cu asalt internetul, odată cu lansarea pieselor „Lessons In Pain” şi „The Road”, FM-ul, prin apariţii în playlist-urile Radio Guerrilla, Gold FM şi… Bruxelles-ul, cu primele concerte înafara graniţelor, susţinute în ianuarie 2015.
Trupa a lansat de curând primul album care se numește IN SMALL BOXES

Cum sună? A Jazz şi Swing din anii ’30, ’40, combinat cu elemente de Electro, Blues, Rockabilly, Rock’n’Roll şi Hip Hop. De unde îşi iau influenţele? De la Cab Calloway, Django Reinhardt, Caravan Palace, Parov Stelar, Kormak, Electric Swing Circus, Daft Punk, Duke Ellington sau Wynonie Harris.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...