Noutăţi

Bilete la vânzare și două noi confirmări pentru SoundArt Festival 2018

 
Somali Yacht Club (stoner, UA) și NEED (prog, GR) confirmă prezența la SoundArt Festival 2018 alături de Klimt 1918, Koneskin și Methadone Skies. Nouă ediție SoundArt propune publicului amator de stoner și progresiv un format excentric: trei zile de festival în trei cluburi din București – Quantic, Fabrica și Control – între 11 și 13 mai. Abonamentele și biletele pentru eveniment pot fi achiziționate la preț promoțional, de pe iabilet.ro.
SoundArt Festival vine cu un plan aparte pentru a două ediție, invitând toți iubitorii de stoner și progresiv la un weekend de concerte și activități culturale împărțite între trei cluburi. Quantic Club, gazda primei ediții, păstrează scena principală a evenimentului, dar publicul va avea ocazia să participle la două concerte speciale în Fabrica Club, vineri, și în Control Club, sâmbătă. Pentru a-i mulțumi și pe cei mai selectivi, organizatorii pun la dispoziția publicului multiple variante de abonamente și bilete.
Programul întregului festival este gândit astfel încât să existe posibilitatea de a urmări toate trupele și de a schimba în timp util locațiile pentru următorul concert. Momentele de pauză în Quantic Club vor fi completate de numeroase activități ale căror detalii vor fi anunțate de-a lungul perioadei de pregatire.
 
Variante de acces la Sound Festival 2018:
Full Pass – abonament care oferă experiența completă SoundArt 2018, mai exact – accesul la toate concertele festivalului din Quantic Club, Control Club și Fabrica Club. Numărul acestui tip de abonament este limitat la 100. Prețuri – 105 lei (early bird), 120 lei (normal), 150 lei (la intrare).
Quantic Pass – abonament ce asigura prezența la toate concertele festivalului SoundArt 2018 din Quantic Club. Prețuri – 75 lei (early bird), 90 lei (normal), 120 lei (la intrare).
Control Pass – bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Control Club. Prețuri – 45 lei (early bird), 60 lei (normal), 75 lei (la intrare).
Fabrica Pass – bilet care permite accesul la concertul SoundArt 2018 din Fabrica Club. Prețuri – 25 lei (early bird), 20 lei (normal), 15 lei (la intrare).
Perioada Early Bird se desfășoară până pe data de 7 decembrie, urmând ca apoi toate pass-urile – disponibile, de altfel, până la începerea festivalului – să între în perioada de prețuri normale. Prețul biletelor se va modifica ulterior în timpul evenimentului la intrarea în cluburi.
Biletele pot fi achiziționate prin rețeaua iabilet.ro la următorul link:
 
Trupe recent anuntate:
Somali Yacht Club – psychedelic stoner/shoegaze/post-metal – Ucraina
Somali Yacht Club, una dintre cele mai importante titulaturi stoner din Ucraina, confirmă prezența la SoundArt 2018 și garantează o transă live în cheie psihedelic stoner rock, asezonat cu influențe shoegaze și post-metal. Trio-ul și-a început activitatea în 2010, după un jam session la care au participat mai multe trupe, proiectul devenind în scurt timp trupa principală pentru toți membrii săi. Tot în 2010, demo-ul “Sandsongs” a fost lansat, urmat de participarea trupei la numeroase festivaluri din Europa precum Desertfest, Sonicblast Moledo, Metronome Festival, Inne Brzmienia, Žiežmariai, Respublica. Albumul de debut Somali Yacht Club, “The Sun” a fost lansat în 2014 și a fost urmat de un turneu de promovare alături de Etherial Riffian.
 
NEED – Prog Rock/Metal – Grecia
Calatoria NEED a început în 2004, când formula originară a trupei coagulate în jurul chitaristului Ravaya a înregistrat primul material intitulat „avoidinme”. După câteva modificări de componență, în 2006 trupa a ajuns la formula din prezent. La scurt timp după ce NEED a semnat cu Burning Star Records, grupul a lansat albumul de debut „The Wisdom Machine” în noiembrie 2006, material primit cu entuziasm în presa de specialitate. Odată cu turneul de promovare, NEED a avut ocazia să împartă scena cu CANDLEMASS, JON OLIVA’s PAIN, THRESHOLD și DEADSOUL TRIBE, printre altele. În 2011, NEED au urcat pe scenă Sonispehere Festival alături de IRON MAIDEN, SLIPKNOT & MASTODON. Trupa se poate lăuda și cu prezența la ProgPower, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate stilului din Statele Unite ale Americii. Recent, trupa a lansat al patrulea album, intitulat „Hegaiamas: A Song for Freedom” și s-a întors dintr-un turneu alături de Evergrey.
https://www.youtube.com/watch?v=NEt3O3vMogI
Confirmarile anterioare sunt Klimt 1918 (shoegaze/rock/new Wave), Koneskin (progressive/experimental/post-rock) și Methadone Skies (psychedelic/progressive/stoner/metal). Noi trupe vor fi anunțate în curand.
Biletele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 lângă casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (în intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Agențiile Perfect Tour, Magazinele Uman și pe terminalele self-service ZebraPay din toată țara.
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...