Noutăţi

Behind the music: Devin Townsend – Failure

Devin Townsend se numără printre puținii oameni care au reușit iasă în evidență în orice direcție ar îndoi limitele muzicii. Cunoscut mai degrabă pentru proiectele sale și materialele (deloc puține la număr) din sfera prog-ului, Devin nu este străîn nici unor genuri muzicale total opuse (chiar și punk).

Revenind însă, piesa aceasta se încadrează în ce face el cel mai bine: prog. Failure a fost inclusă pe cel mai recent album al său, Transcendence, și mi-a atras atenția în mod deosebit pentru , deși păstrează spiritul tipic jucăuș al cântărețului, ea iese în față comparativ cu multe alte compoziții scoase sub numele de Devin Townsend Project. Mai echilibrată, mai melodică și mai structurată, piesa se clădește pe o serie de alternări, un solo absolut delicios și o nouă fațadă a vocii lui Townsend, la fel de răsunătoare, dar cu un plus de elegant și melodios.

vedem însă versurile:

Do you know you’re forgiven all the way now?
Follow me and you will see
There’s no way out
Save me or save her, I’m alone

Could have been a martyr, you fool, you failure

I won’t fear this, I want to play for the world
All these fears go alone

I won’t fear this, I want to play for the world
All these fears go alone

Devin este cunoscut și pentru versurile sale, pe cât de trăsnite, pe atât de captivante, mai ales pentru iubitorii de SF. Cele de față însă, cărora instrumentalul le adaugă și acea latură sferică, din afara lumii cunoscute, par facă trimitere mai degrabă spre un sacrificiu cu un caracter crezut să fie aproape demn de zeu, care în final nu-și atinge scopul (de la martir la ratat – „could have been a martyr, you fool, you failure”). Acest eșec se poate datora dorinței de a-l face în scopul amândurora („save me or save her”), o gândire cu un final fatidic („I’m alone”). Întregul album este învăluit într-o oarecare obscuritate, deși pe alocuri îți lasă senzația atingerii unui fel de liniști interioare (ideea poate inspirată și de artwork-ul materialului). Chiar și Devin a declarat acesta a fost construit pe ideea de alinare: „încerc fac astfel încât lucrurile fie mai bune atât pentru mine, cât și pentru oricine ascultă”.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top