Noutăţi

Banatul îşi alege reprezentanta pentru Ostring 2017 la Timişoara

Joi, 23 martie 2017, orele 20:00, R&R Booking România invită la Finala Banat Ostring 2017 în Club Daos din Timişoara.


Trupele se mai pot înscrie până pe data de 16 martie 2017 inclusiv, la adresa contact@ostring.ro
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1622340051406318/
Pentru info accesaţi pagina www.ostring.ro sau contactaţi managerul OSTRING BANAT – Benedek Robert – 0722892356
Regulamentul concursului îl puteţi descărca de la acest link:
www.ostring.ro
Juriul Ostring Banat 2017
Vita (Implant Pentru Refuz, Blazzaj)
Edy (Dor De Duh, Sunset în the 12th House)
Marius Giura (director Gărâna Jazz Festival, Timrock)
Zoltan Varga (jurnalist, Pressalert, DeAscultat)
Benedek Robert (manager Ostring Banat)
OSTRING este conceptul la care se lucrează de câţiva ani şi are ca scop depăşirea “barierei” dintre lumea metalului din Estul Europei şi cea din Vest. Aşa cum ştim, trupele din Estul Europei (cu excepţia Poloniei) cu greu reuşesc urce pe scena festivalurilor mari occidentale sau alături de o trupă legendară şi asta nu din cauza lipsei de valoare, ci mai degrabă din cauza factorului logistic. Conceptul îşi propune ca scop de durata medie ofere încă o cale artiştilor din est depăşească acest impediment.

Ţinta acestei manifestări cu caracter competitiv este încurajarea profesionalismului şi promovarea trupelor underground.

Evoluţia proiectului a fost gândită gradual, în primul an pornind de la un nucleu format din câteva ţări vecine (Moldova, Ucraina, Bulgaria, Bosnia, Israel, Rusia), urmând ca în ediţiile următoare conceptul OSTRING se extindă în toată Europa şi de ce nu, pe celelalte continente.

OSTRING este o arenă a metalelor. O arenă în care se pot bate zeii metalului cu eroii din panteonul undergroundului. Cei mai buni vor fi premiaţi cu un slot pe scena principală a unui festival, alături de trupe legendare. Prin poziţia pe care o au în cadrul lineup-ului, au ocazia ca în faţa lor găsească fani care îi respectă, care au venit -i vadă pentru sunt cei mai buni. Vremurile bune sunt acum!

Concursul are format clasic cu faze locale şi naţionale care duc la finala internaţională, particularitatea fiind reprezentată de faptul OSTRING se adresează strict trupelor din spaţiul est-european. OSTRING îşi doreşte fie un spaţiu identitar al genului de muzică rock/metal din Estul Europei, menit stabilească punţi culturale, stimuleze profesionalismul artiştilor şi spiritul concurenţial specific industriilor creative.

Ne-am bucura enorm vedem o multitudine de trupe cu potenţial printre înscrişii din România. Trupe care nu au uitat plăcerea de a evolua pe scenă, trupe care nu au uitat lupte!

Pentru regulament şi alte detalii puteţi accesa siteul ostring.ro
Adresa pentru înscrieri: contact@ostring.ro
Informaţii: office@ostring.ro

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...