Jazzy-blues

Avishai Cohen la Cinema PRO

Cu noul material discografic “Cross My Palm With Silver”, Avishai Cohen prezintă publicului o nouă colecție de piese care pune în evidență excepțional său quartet. Cu ajutorul lui Yonathan Avishai (pian), Barak Mori (bas) și a lui Nasheet Waits (tobe), interacțiunea adroit a Avishai Cohen Quartet îi permite protagonistului să crească, explicând de ce trompetistul cu tonul atât de clar este unul dintre cei mai aclamați muzicieni de jazz ai scenei contemporane.

După două concerte “soldout” pe scenele din România (Sala Radio, Noiembrie 2016, Cinema Pro 2018), iată Jazz Syndicate Live Sessions îl readuce pe apreciatul trompetist pentru un nou concert eveniment.

Votat timp de trei ani consecutiv drept “Rising Star” de către prestigioasa DownBeat Jazz Magazine – Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial un muzician cu un sunet individual și un spirit iscoditor, un tot mai creativ interpret-compozitor deschis la mai multe genuri jazzistice precum și un activ șef de formație sau sideman. Prestigioasa publicație The New York Times l-a descris ca fiind „un trompetist extravagant de înzestrat, relaxat și sentimental… combinând cu dexteritate sensibilitatea și flerul”, în timp ce Chicago Reader l-a considerat ca fiind „probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume”.

Pe lângă aclamata activitate muzicală cu trioul Triveni, trompetistul înregistrează și susține turnee mondiale alături de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet – bandul de familie alături de sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, și fratele saxofonist Yuval. Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afiș la legendarul Village Vanguard sau Carnegie Hall, și a apărut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine în ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit și director artistic al Festivalului Internațional de Jazz de la Ierusalim.

În seara de 26 Aprilie, pe scena de la “Cinema Pro”, vor urca:

Avishai Cohen – trompetă; Yonathan Avishai – pian; Barak Mori – bass; Nasheet Waits – baterie;

Evenimentul “AVISHAI COHEN”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions.

PROGRAM:
Concertul “AVISHAI COHEN – ” va avea loc pe data de 26 Aprilie 2019, ora 20:00 la Sala “Cinema Pro” din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. Biletele se găsesc în rețelele myticket.ro și entertix.ro.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!