Noutăţi

Astral Night în Quantic

Pe 20 decembrie se lasă FRIG peste club Quantic!

https://www.iabilet.ro/bilete-astral-night-frig-lansare-album-irfan-mindcage-escape-48849/?fbclid=IwAR3G-1lF9WioR0wRr_AbyeaIKDcnXsonE7gkY1d9IttiAlBf8htKNaJWcEg

Formația de avantgarde industrial metal concertează în club Quantic din București în cadrul unui eveniment special alături de formațiile Irfan și Mindcage Escape.

Trupa FRIG realizează un amestec unic de metal și muzică electronică pentru a crea o nouă fuziune creativă a metalului modern cu influențe avangarde, doom, techno și industriale dedicate temei spațiale.

Ghizii în călătoria printre astre și spațiu vor fi:

  • Alex Deak – synthetizator
  • Dragoș Schipor – chitară bass
  • Gabi Neagu – chitară
  • Rareș Negru – chitară
  • Ștefan Maidaniuc – tobe

Concertul reprezintă o avanpremieră a noului material discografic instrumental – genOm. Cu un sunet întunecat, elemente de doom, techno și industriale, discul reprezintă o analiză a evoluției de la macro la micro, de la univers la om, la analiza condiției umane și a trăirilor, a conexiunilor neurononale prin plasma cosmică ce unește TOTUL ca întreg.

Invitatul special al acestui material este bateristul Sergio Ponti (A Lifelong Journey, ex-Dordeduh, ex-Sunset In The 12th House) ce a dat o tentă progresivă și masivă pieselor.

Mixajul și masterizarea au fost asigurate din nou de Enrico Tiberi (Sony, Universal, Warner Music), colaborare începută pe discul precedent.

Piesele formației și-au găsit locul în playlist-ul radiourilor din întreaga lume, începând cu zona oceanică: Australia, Nouă Zeelandă, Japonia, continuând cu continentul african: Africa de Sud, Americana Latină: Argentina, Brazilia, America de Nord: Canada, SUA  și revenind în spațiul european: Grecia, Franța, Portugalia,Cehia, Rusia, Germania.și Norvegia.

IRFAN aduce o combinație unică de melodii și ritmuri hipnotizante – un World Fusion electro-acustic inspirat de sacrele melodii folk din balcani, Persia, Orientul Mijlociu, cântări Ortodoxe și moștenire muzicală a Imperiului Bizantin și Europa Medievală.

Preluând putere de la rădăcinile lor bulgare, trupa încorporează nesfârșitul și abundentul sunet al recunoscutelor melodii și armonii tradiționale din Bulgaria în adânci și fermecătoare peisaje electronice cu tot cu ritmuri percusive și asimetrice.

Una din principalele aspecte ale trupei IRFAN este folosirea abundentă a exceptionalelor etnice vocale feminine, puternicele vocale masculine și a corului.

Toate aceste elemente acompaniate de varietatea nesfârșită a instrumentelor cu corzi tradiționale bulgare, balcanice și orientale (oud, baglama, saz, santour), de suflat și cu clape(kaval, nay, duduk, harmonium) și percusive (darbouka, daf, bodhran, riq).

Combinația infloreaza într-un gen muzical original format din World Fusion care împletește Neo Folkul și Goticul/Etericul Wave matrix cu misticismul Oriental, sunete Balcanice și romanța Medievală într-un sunet captivant al frumuseței cristaline.

Numele trupei, care originează din Sufism, reprezintă noțiunea de “gnosticism” șicunoștințe misticale” și reprezintă perfect experiența unică, mistică a atmosferei eterice creată de muzica lor.

Înregistrările lui IRFAN și concertele lor conduc audiența printr-o experiență emoțională și spirituală dincolo de timp și spațiu.

După 2 ani de absență de pe scena rock românească, MINDCAGE ESCAPE sosesc în Quantic cu rețeta proprie de rock progresiv, caracterizată de riff-uri agresive, pasaje melodice, măsuri compuse și poliritmie.

Spectacolul din Quantic vine după lansarea a două single-uri în 2019, ce anunță apariția în primăvara anului 2020 a primului LP din istoria trupei.

Mindcage Escape este o trupă românească de metal progresiv, formată în 2012, în București.

 

 

 

 

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!