Noutăţi

Asemic, Breathelast și Subliminal Damage în The Gate Bar

La mai bine de un an de la apariţia primului material de studio, albumul „Luminescentity”, după o schimbare de componenţă dar şi de stil, trupa Asemic munceşte de zor la cel de-al doilea album ce urmează a fi lansat în cursul acestui an.


Muzica formaţiei este rezultatul backgroundului muzical al celor patru membri, care au activat în diferite formaţii de metal, stilul abordat fiind Instrumental Progressive Metal, cu influenţe de Jazz, Fusion şi Djent.
ASEMIC înseamnă Vlad Datcu – chitară, Liviu Maxim – tobe, Alexei Nichiforof – chitară bass şi Andrei Bogdan – chitară.
Facebook
https://www.facebook.com/ asemic.official
YouTube
https://www.youtube.com/ channel/UC-3T-GtlALa- 5nvWoK0Yfig
Bandcamp
https://asemic-official.bandcamp.com/

Însă cum până la momentul lansării mai este ceva vreme, cei patru muzicanţi şi-au propus viziteze oraşul în cadrul miniturneului „TRANSITION PATH TOUR”, primul pe lista fiind IAŞI!

VINERI, 24 FEBRUARIE, începând cu ora 20:00, THE GATE BAR va rasuna sub muzica celor de la Asemic care au plăcerea îi aibă ca şi invitaţi pe cei de la:

BREATHELAST, o formaţie de post hardcore – metal din ConstanţaBucureşti, fondată în 2010, cu rădăcinile multor altor proiecte locale la baza. Trecută prin câteva schimbări de componenţă, formaţia rezistă şi îşi promovează muzica prin multe concerte la început, ajungând evolueze de la an la an încât aleagă posibilităţile de afişare „pe viu”, trecând de la concerte de club la festivaluri naţionale şi la câteva ieşiri din ţară. Dorinţa trupei de a cânta şi de a se reinventa mereu i-a purtat de la primele acorduri inspirate de nevoia de a nu folosi o reţeta anume şi de a baza „sound” ul trupei pe trăirea naturală a membrilor formaţiei, până la abordarea în română a unor nuanţe diferite, faţă de ce erau obişnuiţi livreze. Materialul „Maluriia astfel naştere, sub tutela Universal Music România, marcând un nou episod în evoluţia Breathelast. Momentan, trupa pregăteşte primul lor material de cursă lungă (după self titled 7 tracks şi split ul cu Cap de craniu 4 tracks), ce urmează fie înregistrat la Studio148. Materialul este anunţat pentru finalul anului 2017. Breathelast pregăteşte, în paralel cu albumul full length (engleză şi română), un material integral în limba română, din care deja au pregătit spre lansare single ul „Monstrul”, cu ajutorul pe sunet / video din partea celor de la BlueCat Studio.
Multiplatform oficial Breathelast „Maluri„:
https://umr.lnk.to/Breathelast-Maluri
Facebook oficial:
https://www.facebook.com/Breathelast
YouTube oficial:
https://www.youtube.com/user/Breathelast

SUBLIMINAL DAMAGE a luat naştere din dorinţa comună a lui Vlad (chitară), Mircea (bass) şi Cosmin (tobe) de a crea peisaje prin muzică şi versuri. Fiind influenţată de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God şi Animals Leaders, Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv. Piesele îşi crează un specific în schimbări de ritm, cu o durată de peste 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realităţii triviale. Fiecare membru are contribuţia sa în trupă, muzica şi versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia. Albumul de debut EVO conţine 9 piese şi a fost inregitrate împreună cu Vladimir Ivanov în Studioul de Bază din Iaşi.
Componenţă:
Vlad Borcan – Chitară şi voce
Mircea Ciocoiu – Chitară Bas
Cosmin Isar – Tobe.
Discografie:
“EVO” / 2015

Next Day – Live session – https://www.youtube.com/watch?v=B3xUEjUTw0o
Programmed Extinction – Official Video – https://www.youtube.com/watch?v=Dlj2CQnfKjU
Social – https://www.facebook.com/SubliminalDamage/
Audio – https://subliminaldamage.bandcamp.com/releases
Video – https://www.youtube.com/user/SubliminalDamageRo

INTRAREA 15 lei

Asemic vor ajunge și în Suceava cu Breathelast pe 25 februarie, iar pe 10 februarie vor ajunge în Cluj, respectiv în Timișoara pe 11 februarie.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...