Noutăţi

Artiști din opt țări, la Brașov Jazz & Blues Festival

Artiști din opt țări participă, în perioada 24-26 noiembrie, la cea de a IV-a ediție a Brașov Jazz & Blues Festival, conform organizatorilor.

„Evenimentul crește de la un an la altul. În cele trei zile de festival vor avea loc șase concerte, dar vor fi organizate și workshop-uri, jam session-uri și o expoziție foto. Brașovul are nevoie de acest festival și îl vom continua, încercând să atragem mai multe surse de finanțare pentru a crește evenimentul. Noi, organizatorii, credem că este un festival făcut corect pentru că lucrăm cu specialiști la organizarea lui, iar la ediția din acest an am apelat la doi cunoscători ai jazz-ului, respectiv Berti Barbera și Cătălin Toader”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Marian Gâlea, de la Asociația Culturală Fanzin, organizator al festivalului.

brasov-blues

Joi, începând cu ora 19.00, vor urca pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”, gazda spectacolelor din festival, Chat Noir Quartet din Italia și Submotion Orchestra din Marea Britanie.

Luiza Zan & Hungarian All Stars (România/Ungaria) și Per „The Bass Viking” Mathisen Super Trio (Norvegia/Israel/Marea Britanie) vor concerta vineri, de la ora 19.00.

În ultima zi a festivalului vor urca pe scenă artiști din SUA, respectiv The Jimmys și Sharrie Williams & Band.

Din cele șase formații invitate în festival, două sunt pentru prima dată în România, respectiv Chat Noir Quartet din Italia și Submotion Orchestra din Marea Britanie.

Temele celor trei worksopuri sunt: „Despre Blues și Viața de Muzician” cu Berti Barbera; „Workshop de Chitară” cu Lars Kutschke din Germania și „Secretele Blues-ului” cu The Jimmys din SUA.

În incinta Teatrului „Sică Alexandrescu” va fi organizată expoziția „4 Ani de Sunete Fanzin”, în care vor fi expuse fotografii de la toate evenimentele muzicale organizate de Asociație în decursul celor patru ani de activitate: Brașov Jazz & Blues Festival, Tribute Festival, precum și de la concertele live de la Doc & Roll și Dracula Film Festival.

Toți spectatorii care vor participa la cele trei seri de spectacole vor primi câte un CD gratuit cu concertele prezentate la ediția de anul trecut a festivalului.

Prețul unui bilet este de 75 de lei/ seară pentru primele două zile de festival, iar în ultima seară, 95 de lei.

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...