Noutăţi

Angerseed, Katara, Mors Silens și Nigromantia în Cluj

Katara revine în Cluj, la Club Zipp It pentru a lansa primul material discografic al trupei intitulat “The End” împreună cu trupa Angerseed (HU) / Mors Silens (HU) și Nigromantia (HU) pe 11Mai.

Katara este o trupă de Melodic Death Metal care și-a început călătoria muzicală în 2014 în Arad, și care își ia numele din limba greacă însemnând “blestem”. Tema principală a trupei sunt “blestemele” de mai multe tipuri și văzute din mai multe perspective, adăugând scurte povești prin versuri.
Concertul din Yellow Club marchează lansarea albumul de debut al Katara numit “THE END”, care s-a lăsat așteptat de ceva vreme, după lungi suferințe sau “blesteme” datorate modificărilor în componența trupei. Materialul muzical este creat din suflet, “suferind”, un album conceptual cu multiple influențe din sfera genului Melodic Death Metal.

ANGERSEED a fost înfințată la sfârșitul anului 2007, inițiat de Peter D. Maniak (vocal). Trupa și-a stabilit scopul de Death Metal, care este simplu, dar în același timp permite și dispozitive complexe.
Trupa, care a avut o componență total diferită la început, a prezentat primul său show live în decembrie 2008. Angerseed oferă în mod constant concerte atât în ​​țara lor, cât și dincolo de granițe, au fost recepționate multe reacții pozitive în ceea ce privește prestația grupului live.

În ultimii 9 ani, Angerseed a cântat live de nenumărate ori, având posibilitatea de a împărtăși scena cu: Behemoth, Asphyx, Morgoth, Tankard, Krisiun, Mayhem, Decapitated, Hate, Cryptopsy, Borknagar, Anaal Nathrakh, SepticFlesh, Cattle Decapitation, Amon Amarth, Kataklysm, Arch Enemy, Fleshgod Apocalypse, Amorphis, Unleashed, Destruction și multe altele.
MORS SILENS
Trupa a fost formată în 2005, și ca orice altă trupă, cu mari speranțe în Ungaria. Concepția a fost prea ușor spre deosebire de procesul real. La început, multe cover-uri au fost principalele linii, dar după sosirea noului chitarist Csaba Fekete, care a adus propriile cântece, a fost adevărata schimbare.
Și acolo unde a început totul!
După ani de cântat, în 2012 incepeu două schimbări de linii, în care László Gaál și Péter Tóth aduc o putere proaspătă trupei. Mai multe riff-uri, cântece noi și alte clipuri video au fost făcute, iar totul încă mai continuă!
În 2014, formația a participat la concursul pentru finală “Wacken Metal Battle” (best 10), care a fost selectată din 66 de trupe locale. Au început multe festivaluri, cum ar fi “Death by Metal” și mai multe concerte în cluburi. Primul album lung a fost lansat în 2016 sub numele: Call Of The Nether Realm.
Pe acel album a fost o melodie, numită “Collapse”, pe care am vrut să o realizăm cu un clip video și o colaborare cu Dóri Kreisz oaspete vocalist.
Noul album al trupei, “The World Of Pain”, a fost lansat în septembrie 2018.

NIGROMANTIA
A fost formată în 2009, în partea de est a Ungariei. Încă de la început a cântat metal extrem, cu elemente simfonice. Din această epocă s-a născut primul lor demo, intitulat „Visions of Death” cu 3 piese,
lansat în 2009. Un cântec „End of Life” a fost adaptat într-un videoclip muzical. Atât demo-ul, cât și videoclipul au făcut obiectul a numeroase recenzii pozitive.
Primul demo auto-lansat de NIGROMANTIA s-a născut în 2011,intitulatBlind Faith”, și conținea 5 melodii.
Până acum, PE a fost bine primit nu numai în țara mamă a formației, Ungaria, dar și în întreaga Europă.
După succesul demo-ului „Blind Faith”, NIGROMANTIA și-a înregistrat primul album de debut în aprilie 2012, la Noisehead Studios, Austria. În toamnă trupa lansează „Nygmalion”.
Facebook: https://www.facebook.com/events/778950039137381

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...