Noutăţi

An Theos va reprezenta România în finala de la Wacken Open Air 2018

Joi, 21 iunie 2018 s-a desfășurat la Sibiu Finala Națională a concursului ”Wacken Metal Battle” România. În urma jurizării, câștigătoarea finalei naționale, și trupa care vor reprezenta țara noastră în finala internațională din Germania, a fost desemnată formația bucureșteană An Theos.

An Theos este o trupă de epic-folk metal fondată în 2010. Piesele sunt în limba română și sunt bazate pe tradițiile autentice din istoria României. Playlistul trupei consistă dintr-o varietate de piese metal, majoritatea regăsindu-se pe cele doua LP-uri lansate de aceasta: “Seminția Dacă” (2016) și “Spre Cer” (2017). Până în prezent, trupa a acumulat o experiență vastă, nu doar în arta de a cânta live, ci și în organizarea unui spectacol deosebit. Cu peste 100 de concerte susținute, An Theos este pregătită să prezinte un show complet: atât energic muzical, cât și spectaculos.

Juriul finalei de la Sibiu a fost compus din:

Heidi Holm – președinte și fondator King Art Music Management (Suedia), Janne Lundqvist – Promoter Wacken Metal Battle Suedia, Horațiu Dâncu – președinte Transilvania Rock Society, Bela Szemcsuk – Wacken Metal Battle România și publicul – care a avut drept de vot și fost considerat un membru al juriului.

În finala internaţională a concursului An Theos va concura alături de alte 29 de formații din țări de pe întreg mapamondul. Concertul trupei bucureștene se va desfăşura în cadrul celui mai mare festival de metal din lume: Wacken Open Air (Germania), miercuri 1 august în intervalul orar 16,50-17,10 pe scena ”WET Stage”. Pe aceeași scenă – după An Theos – este programat un concert al formației braziliene Sepultura.

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...