Noutăţi

Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut a lansat o sesiune de live-uri

Sesiunea live „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte” a formației AFLMȘMP, înregistrată în Carpați, la Holbav, constă în patru piese noi, scrise după lansarea din 2022 a albumului La Vale, primul nostru album lansat în colaborare cu dunk!records, o casă de discuri belgiană.

Cele 25 de minute de post-rock cu accente de muzică progresivă și stoner urmăresc traiectoria stilistică pe care o cultivăm de câțiva ani, marcând o schimbare de direcție către un sunet mai agresiv și încercând, ca întotdeauna, să ne exprimăm onest din punct de vedere muzical, nu să efectuăm simple demonstrații. 

Pentru prima oară, am dat pieselor titluri în engleză, păstrând, însă, tradiția de a alege titluri lipsite de sens pentru piesele noastre. Deși în limba engleză titlurile ar putea părea serioase și pe alocuri melancolice, un vorbitor de română își poate da seama cu ușurință că nu am făcut decât să traducem mot-a-mot expresii românești comune. Păstrând această notă ironică, încurajăm publicul să se bucure de acest material fără să încerce să interpreteze muzica în vreun fel, așa cum credem, de altfel, că ar trebui ascultată muzica instrumentală în general.

Locația a servit drept o mult așteptată punere în scenă a numelui formației, în timp ce numele materialului, „Îmi Plăceau Mai Mult Înainte”, face referire la originile noastre stilistice, păstrând nota ironică, sugerând o posibilă reacție a publicului la acest material și amintind de zecile de idei și sugestii care ne-au fost oferite de-a lungul anilor, fără ca noi să le cerem.

Tour dates:
16.11.2023 – Legend Pub, Iași
07.12.2023 – Atelier Cafe, Cluj
14.12.2023 – Control Club, București

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...