Noutăţi

ALCEST şi MONO revin în România în cadrul unui concert

ALCEST şi MONO revin în România în cadrul unui concert ce are loc sâmbătă, 3 decembrie, la Club Rockstadt din Braşov.

alcest

Sinergia întâlnită între aceste două trupe etalon este şi una din cele mai reprezentative expresii ale frumuseţii şi complexităţii sonorităţilor post-rock şi shoegaze, un mix impecabil între ceînseamnă heavy şi atmosferic.

ALCEST a luat naştere în 2000 şi pot fi consideraţi pe bună dreptate fonatorii unui nou subgen muzical, catalogat drept ‘blackgaze’. Combinând elemente ale muzicii black metal şi sheogaze, acest grup francez a creat un sound cu adevărat unic, porind de la albumul ‘Le Secret’ (2005) şi culminând cu cea mai recentă lansare discografică, Shelter (2014).

În Braşov, ALCEST îşi va promova noul album ce va fi lansat în cursul acestui an.

https://www.facebook.com/alcest.official
https://youtu.be/85c-P9hbmBg
https://youtu.be/ADIEAW65H5o

Grupul japonez MONO a luat naştere în 1999, oferind publicului o abordare inedită a muzicii shoegaze, noise, îmbinate cu aranjamente orchestrale deosebite. După nouă albume de succes – inclusiv un album live înregistrat cu orchestra din New York – MONO a devenit sinonim cu tot ce e mai bun în muzică instrumentală şi este totodată una din cele mai respectate formaţii rock din lume. Trupa aîncheiat înregistrările pentru un nou album – înregistrat alături de Steve Albini în Chicago – disc ce va fi promovat în cadrul concertului din Braşov.

https://www.facebook.com/monoofjapan
https://youtu.be/TmEdJI8A76A
https://youtu.be/usHC-O1BPCM

O altă trupă va fi confirmată în curând.

Biletele pentru acest concert vor fi puse în vânzare în următoarele zile. Accesul persoanelor sub 18 ani este interzis!

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...