Noutăţi

Al Di Meola revine în București

Chitaristul Al Di Meola concertează pe 27 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, unde îşi va prezenta cel mai recent album, „Opus”, lansat în luna februarie.

„Acest album marchează o nouă era în viața mea. Pentru prima dată, am compus muzică fiind complet fericit. Am o relație minunată cu soția mea, am o fetiță și o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecare zi. Cred că se simte asta în muzica mea”, a declarat chitaristul.

Biletele pot fi cumpărate online, de pe stertickets.ro, şi au preţuri de 99, 159, 199 şi 299 de lei, în funcţie de locul ocupat în sală. Accesul în sală va fi permis începând cu ora 18.30.

Chitarist jazz, jazz-rock şi jazz-fusion, dar şi producător, Al Di Meola (pe numele real Al Laurence Dimeola) – născut în New Jersey, pe 22 iulie 1954 – s-a înscris la colegiul de muzica Berklee din Boston, în 1971, iar trei ani mai târziu, s-a alăturat trupei pianistului Chick Corea, Return to Forever, alături de care a cântat până în 1976. În acelaşi an a lansat primul album solo, „Midnight Sun”.

A colaborat, între alţii, cu artişti ca Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder şi Jean Luc Ponty. 

Între proiectele din care a făcut parte se numără Super Guitar Trio – care l-a adus alături de chitariştii Paco De Lucia şi John McLaughlin – şi trio-ul The Rite Of Strings, cu Jean-Luc Ponty şi Stanley Clarke.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!