DiverseNoutăţi

Ada Milea, un nou spectacol în care joacă și Mihnea Blidariu/ Noi concerte Luna Amară

ŠVEJK ÎN CONCERT

spectacol-concert de: Ada Milea

Teatrul Național Cluj-Napoca

Data premierei: joi, 21 decembrie 2017

„După „Sânziana și Pepelea” (regia: Alexandru Dabija), „Ubu Zdup” (regia: Tompa Gabor) si „Jocurile DaDa” (regia: Vava Stefanescu), mă aflu, cu „Svejk in concert”, la cea de-a treia colaborare muzicala cu Ada Milea și la ce-a de-a patra cu Teatrul National Cluj. Când am lucrat prima dată cu Ada, nu am înțeles exact ce vroia să spună atunci când îmi zicea că ea nu e muzician. Între timp m-am prins: Ada nu poate fi muzician, pentru că Ada n-are nici un respect pentru muzica, o ia, o întinde, o îndoaie, o lăbărțează sau – dimpotrivă – o înghesuie printre versuri, rime, jocuri de cuvinte sau jocuri, pur și simplu; o aleargă pe la etaj, o fugărește sub scena, o urca in loja și apoi o da de capul cetățeanului spectator, laolaltă cu mult mult umor, ironie și sarcasm. Așa că eu am sa lucrez cu Ada de cate ori mi se va ivi ocazia. La fel, și cu actorii Teatrului Național Cluj, artiști care muncesc enorm și cărora le mulțumesc pentru prietenie și pentru ce am învățat de la ei. Mi-am dorit mereu sa contribui la acest gen de spectacol, de act artistic. „Svejk” vine sa ne amintească de absurditatea războiului, de nevoia de a râde, chiar și în tranșee, de grotescul discursului patriotard și de umorul ca armă împotriva uitării…”

– Mihnea Blidariu (cantautor, chitară, trompetă, Luna Amară)

ŠVEJK ÎN CONCERT

după PERIPEȚIILE BRAVULUI SOLDAT ŠVEJK de Jaroslav Hašek

traducere de Jean Grosu

Criticii consideră că romanul satiric semnat de Jaroslav Hašek (lansat în trei volume, între 1921-23) este prima mare operă anti-război.

spectacol-concert de: Ada Milea

scenografia: Cristian Rusu

asistent muzical: Anca Hanu

maestru de lumini: Jenel Moldovan

Data premierei: joi, 21 decembrie 2017

Teatrul Național Cluj-Napoca

https://www.facebook.com/events/132762247433354/

LUNA AMARĂ

Program. Ianuarie 2018

VINERI 5 IANUARIE

BUCUREȘTI. Berăria H: Rock de dat cu capul: LUNA AMARĂ Cap de afiș, alături de: Trooper, Implant pentru refuz, Ura de după ușă, Salmastra

https://www.facebook.com/events/371074820005309/

VINERI 12 IANUARIE

ORADEA. Moszkva Kavezo

VINERI 19 IANUARIE

PITEȘTI. Urban Home

SÂMBĂTĂ 20 IANUARIE

CRAIOVA. Cult Club

JOI 8 FEBRUARIE

BUCUREȘTI. Control „BT Live”

VINERI 9 FEBRUARIE

RÂMNICU VÂLCEA. Aby Stage Bar

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...