Noutăţi

Accept la Rockstadt Extreme Fest

ACCEPT, înființată la începutul anilor ‛70, în Solingen, Germania, este una dintre trupele care a contribuit puternic la creșterea popularității speed metal-ului și thrash metal-ului pe scena muzicală germană a anilor ‛80 (perioadă în care se consideră că începea să se contureze scena heavy metal din Germania).

Primele materiale, cel de debut („Accept”, 1979), „I’m a rebel” (1980) sau „Breaker” (1981), apărute la numai câte un an distanță, au atras atenția mișcării underground germane prin mixul interesant al speed și thrash metal-ului, două stiluri care i-au consacrat și cu care sunt îndeaproape asociați. Despre „Restless and Wild” (1982), material care tratează teme sociale majore precum politica, relațiile interumane sau sexualitatea, se spune că prezintă cele mai pronunțate caracteristici ale genului definit ulterior drept speed metal.

ACCEPT au obținut succesul comercial cu cel de-al cincilea album de studio, „Balls to the Wall” (1983), melodia omonimă ajungând pe primele locuri la nivel internațional, inclusiv în SUA și Canada.

Cariera teutonilor a fost marcată de numeroase schimbări de componență și de despărțiri ale trupei, prima având loc în 1989, la puțin timp după lansarea unui nou material (Eat the Heat), până în 1992 și o a doua din 1997 până prin 2009 (cu o scurtă reunire în 2005).

În ciuda acestei evoluții tumultoase, ACCEPT a adus la lumină trei albume care a propulsat grupul pe primele locuri ale topurilor internaționale: „Blood of the Nations” (2010), „Stalingrad” (2012) și „Blind Rage” (2014), ultimul fiind și cel care a plasat ACCEPT pe locul 1 în topurile din țara natală, Finlanda și în top zece din multe alte țări, precum: Republica Cehă, Ungaria, Suedia sau Elveția.

A urmat „The Rise of Chaos” (2017), album care le-a consolidat poziția icon al speed, thrash și heavy metal-ului și readuce în lumină piese dominate de aranjamente complexe ce variază de la pasaje corale întrerupte brusc de liniște sau completate de ritmuri energice, cum e cazul: „Die By The Sword” sau „No Regrets”, dominată de solo-uri alerte de chitară.

De-a lungul carierei, ACCEPT au urcat pe scena unora dintre cele mai apreciate festivaluri precum Woodstock (Polonia), Wacken Open Air, Czech Masters Of Rock Festival sau Bang Your Head Festival.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...