Noutăţi

Abigail lansează „Respir”

john1

ABIGAIL prezintă „Respir”, primul extras pe single de pe albumul la care lucrează de zor şi care va conţine 10 cântece. Odată cu acest single, formaţia dezvăluie şi identitatea noului solist vocal, în persoana lui Ioan „John” Preda. Acesta a mai activat şi în trupa Concurrency in Knowledge. John îl inlocuieşte, astfel, pe Mihu după o aventură de aproape 6 ani impreuna. Mihu, rămâne, însă, apropiat de ABIGAIL, atât prin proiectele pe care le vor avea împreună, în continuare, cât şi sufleteşte. Vocea sa se va regăsi pe acest album, dar toate amănuntele la timpul lor.

Cântecul „Respir” nu este unul definitoriu ca stil (funeral doom) pentru formaţie, însă prefigurează atmosfera care se va regăsi pe acest album şi care poartă titlul provizoriu de „Dark Days Turned Into Blue Nights”. Mai mult ca sigur că numele va fi schimbat, având în vedere decizia ca 8 dintre cele 10 cantece să fie cantate în limba română, încă o premieră pentru doom-ul romanesc.

Ca un amănunt legat de această lansare, din păcate, ea vine în ziua în care un prieten de demult a plecat spre o lume mai bună. Aşa încât, baieţii au considerat să dedice acest cântec memoriei lui Dorin şi care a încercat câteva repetiţii alături de ei în 2007. Mesajul cântecului este, totuşi, unul pozitiv şi afirmă dorinţa de viaţă a celor care trec prin drame psihologice personale. Este un cântec dedicat tuturor acelora care se luptă cu depresii severe, borderline şi care îşi inhibă strigătele de ajutor. Dacă aveţi asemenea prieteni printre voi, ajutaţi-i cât încă nu e prea tarziu…

„Sunt nor luat de vânt…
Înfrânt, vreau să simt iar.
Inspir.
Expir.”

Videoclipul este produs, editat şi regizat de către Răzvan „R” Alexandru, de asemenea membru în ABIGAIL. Absolvent de regie de film, Răzvan a mai colaborat şi cu artişti precum Eye of Solitude, Gothic, Taine, Clouds şi alţii.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...