Noutăţi

3 noi confirmări pentru Dark Bombastic Evening

În ultimele zile, trei noi trupe au fost confirmate pentru ediția din acest an a Dark Bombastic Evening. Deși fiecare se încadrează într-un gen diferit, din punct de vedere stilistic se remarcă prin abordarea neconvențională și prin atmosfera mai sobră și întunecată. În cursul zilelor următoare, vor mai fi anunțate ultimele 5 formații rămase.

Death in Rome va urca din nou pe scena ce va fi amplasată în spațiile RYMA, ultimul lor concert aici având loc în 2016. Considerată ca fiind una din cele mai importante trupe de neo-folk și martial la nivel mondial, aceasta este cunoscută pentru reinterpretările unice ale unor faimoase piese pop sau rock mai mainstream, bucurându-se de popularitate în permanentă creștere la nivel european și nu numai. Provenind din Italia, nu urcă prea des pe scenă iar ocazia de a-i vedea live se ivește destul de rar.

Bathsheba este o tânără formație de doom metal, formată în Belgia acum câțiva ani. Aceasta a lansat albumul său de debut Servus acum un an, pe 24 februarie, atrăgând recenzii pozitive din partea publicațiilor underground care i-au descoperit. Un lucru mai puțin comun genului, vocalele feminine conferă muzicii o atmosferă melancolică, frumusețea vocii fiind în contrast cu instrumentalele mai dure și agresive.

Ultima confirmare este proiectul australian de post-black metal Germ. Deși muzica este compusă și înregistrată de un singur om, Tim Yatras, proiectul său susține și concerte live, cu un line-up dedicat în cadrul căruia el doar preia rolul vocalistului. Cu 3 albume și un EP la activ, Germ este destul de apreciată și cunscută în underground, atmosfera creațiilor sale și sunetul inovator fiind elemente caracteristice.

DBE 9 – O Nouă Reverie se va desfășura între 15 și 18 august 2018, în spațiile RYMA ale cetății Alba Carolina din Alba Iulia. Prețul unui bilet este de 300 de lei, acestea putând fi achiziționate în pre-sale fie din HASH Bar, fie de pe site-ul Eventbook. 

        

 

Habar n-am ce să zic aici, la rubrica asta. Am o reputație de hater și scârbă, dar eu sunt de fapt un mieluț fericit și blând...

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...